Баранячий окіст із картоплею

    

6 Березня, 2018

19 рецептів Юлії Висоцької. Страви з м'яса (Домашня колекція СТБ)

  • Cook: 2 hrs 40 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Баранячий окіст на кісточці - 1,7‑2 кг одним шматком

Картопля - 1 кг

Бекон - 150‑200 г

Часник - 2‑3 зубчики

Розмарин - 5 гілочок

Олія оливкова - 3‑4 ст. л.

Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки

Сіль морська - 1 ч. ложка

Directions

1На поверхні окосту зробити невеликі надрізи-проколи, уздовж кістки - глибокі надрізи.

2Оливкову олію, листя розмарину, почищений часник, сіль і перець розтерти в однорідну масу.

3Наповнити цією масою всі надрізи на м'ясі, потім обмазати весь окіст.

4Картоплю почистити, залити водою, посолити і варити до напівготовності, хвилин 10‑15.

5Встановити на нижній рівень розігрітої до 180°С духовки порожній лист, а на середній - решітку. На решітку укласти окіст, запікати півтори години.

6Акуратно дістати деко з духовки, викласти на нього картоплю, зверху розкласти шматочки бекону. Повернути деко з картоплею на нижній рівень духовки і продовжувати запікати все ще 30‑45 хвилин. Окіст запікається приблизно 2 години.

Тримати м'ясо в духовці з розрахунку: 45 хвилин на 1 кг + 30 хвилин додаткового часу.

00:00