Холодець
8 Березня, 2018
Я и моя мультиварка (Кулинария. Авторская кухня)
Ingredients
Свинина - 1 рулька або ніжка / 700‑900 г
Яловичина - 500 г або
Курка - 2 стегенця
Цибуля - 1 шт. невелика в лушпинні
Морква - 1 шт. невелика
Перець чорний - 5‑6 горошин
Лавровий лист - 2‑3 шт. невеликих
Сіль - 3 ч. ложки
Часник - 2‑3 зубчики (за бажання)
Вода
Directions
1Рульку або ніжку добре вимити. Бажано попередньо залити рульку або ніжку холодною водою, довести до кипіння, воду вилити, а м'ясо промити під холодною водою. Зручніше це робити в каструлі не плиті, але можна і в мультиварці - тільки чашу після цього доведеться остудити та вимити.
2Очистити моркву. З цибулини зрізати корінці, але денце не видаляти і залишити лушпиння - воно додасть бульйону золотистий колір.
3Скласти в чисту чашу мультиварки м'ясо й овочі. Цибулю і моркву покласти цілими. Яловичину нарізати на великі шматки, стегенця залишити цілими. Якщо рулька або ніжка поміщаються в чашу, їх теж залишити цілими, якщо ні - розрубати на 2 частини.
4Залити м'ясо 1,5 л води (або до максимальної позначки).
5Включити програму Тушкування на 4 години.
6Через годину відкрити кришку мультиварки. Якщо зібралася піна, видалити її пластиковою шумівкою. Покласти сіль, перець, лавровий лист.
7Після закінчення програми вийняти м'ясо з бульйону. Видалити шкірку та кістки, а м'ясо дрібно нарізати і розкласти в чисті судки. За бажання додати дрібно нарізаний часник. Можна покласти варену моркву кружальцями - для краси.
8Досолити бульйон, якщо потрібно. Теплий бульйон для холодцю повинен здаватися злегка пересоленим, тоді солоність готового холодцю буде нормальною.
9Залити м'ясо в судках бульйоном, процідженим через сито або марлю.
10Залишити холодець остигати при кімнатній температурі, а коли він повністю охолоне, прибрати в холодильник.
11Якщо залишився бульйон, можна заморозити його і зберігати в морозилці, щоб використовувати згодом.
Якщо варити холодець на свинячий ніжці або рульці, він обов'язково застигне, додавати в нього желатин не потрібно.
Холодець в мультиварці зручно ставити на ніч: коли закінчиться програма «Тушкування», мультиварка перейде на «Підігрів», а вранці можна розібрати м'ясо і залити холодець у форми.