222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)
Ingredients
Квасоля - 250‑300 г
Буряк - 1 шт. середнього розміру
Капуста білокачанна - 300 г
Перець болгарський - 1 стручок
Морква - 1‑2 шт.
Петрушка - 1 корінь + зелень
Цибуля - 1‑2 шт.
Томатна паста - 1 ст. ложка або
Помідори свіжі - 2‑3 шт.
Олія - 3‑4 ст. ложки
Цукор - 1 ст. ложка
Вода - 2 л
Кріп - насіння + зелень
Хмелі-сунелі
Зелень петрушки
Directions
1Квасолю перебрати, вимити, замочити на 10‑12 годин.
2Варити квасолю до готовності в тій самій воді, в якій вона вимочувалася, доливаючи за необхідності у процесі варіння. У киплячий відвар додати насіння кропу, нашаткований буряк, моркву, коріння, посолити та варити до напівготовності буряка.
3Потім додати нашатковану соломкою капусту. Коли борщ знову закипить, покласти в нього цибулю, пасеровану на рослинній олії разом з томатною пастою або нарізаними свіжими помідорами.
4За 2‑3 хвилини до закінчення варіння заправити борщ розтертим часником, болгарським перцем, зеленню кропу або петрушки. Хмелі-сунелі додати за смаком. Знову довести до кипіння.