Соус сметанний з томатом
19 Березня, 2018
- 250 блюд из картофеля
- Энциклопедия русской и европейской кухни
- Yields: 500 г
Ingredients
НА М'ЯСНОМУ БУЛЬЙОНІ АБО ОВОЧЕВОМУ ВІДВАРІ:
Борошно - 2 ст. ложки
Масло вершкове - 2 ст. ложки +
Сметана - 2 склянки
Бульйон м'ясний або відвар овочевий - 2 склянки
Томат-пюре - 0,5 склянки
Сіль
БІЛИЙ М'ЯСНИЙ:
Борошно пшеничне - 25 г
Масло вершкове - 30 г
Сметанa - 200 г
Бульйон м'ясний - 250 г
Томат-пюре - 50 г
Directions
НА М'ЯСНОМУ БУЛЬЙОНІ АБО ОВОЧЕВОМУ ВІДВАРІ:
1Томат-пюре уварити, помішуючи, до половини початкового об'єму.
2СМЕТАННИЙ СОУС: Борошно трохи підсмажити на олії до золотистого відтінку. Розвести гарячим бульйоном, додати сметану та варити на слабкому вогні 5‑10 хвилин. Після закінчення варіння в соус додати сіль, масло та перемішати.
3Перемішати уварений томат зі сметанним соусом.
БІЛИЙ М'ЯСНИЙ:
1Білу гарячу пасеровку поступово розвести гарячим м'ясним бульйоном і, помішуючи, варити 25‑30 хвилин до утворення однорідної маси. У процесі варіння з поверхні знімати жир і піну. Готовий соус процідити, заправити вершковим маслом, додати сметану, сіль, мелений перець, проварити 2‑3 хвилини та процідити.
2Спасерований томат-пюре з'єднати з гарячим сметанним соусом проварити 3‑5 хвилин і процідити.
3Подавати соус із голубцями та тефтелями.