Соус сметанний з цибулею соуси 22 Березня, 2018 250 блюд из картофеля Энциклопедия русской и европейской кухни Yields: 400 / 500 г Ingredients Борошно пшеничне - 1 ст. ложка / 20 г Масло вершкове - 1,5 ст. ложки / 40 г Цибуля ріпчаста - 1 шт. / 150 г Сметана - 0,5 склянки / 250 г Бульйон м'ясний - 1 склянка / 200 г білого Сіль Directions ВАРІАНТ 1: 1Борошно підсмажити з 1 ст. ложкою олії до золотистого відтінку, розвести гарячим бульйоном, додати сметану і варити на слабкому вогні 5‑10 хвилин. 2Одночасно на сковороді підсмажити дрібно нарізану цибулю з 0,5 ст. ложкою олії. 3Перед закінченням варіння в соус додати цибулю. 4Соус зняти з вогню і посолити. ВАРІАНТ 2: 1Подрібнену або шатковану ріпчасту цибулю пасерувати на вершковому маслі до готовності. 2У гарячий соус покласти пасеровану цибулю, проварити 5-7 хвилин і додати сметану. 3Подають соус до лангету, рубаних котлет, печінки. 00:00