Млинці рисові з сиром
млинці, оладки, сирники духовка
13 Жовтня, 2016
Блины и блинчики (Семь поварят)
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Этюды о питании
- Prep: 3 hrs
- Cook: 40 mins
- Yields: 10 порцій
Ingredients
Борошно пшеничне - 7 ст. ложок / 3 склянки / 3 ст. ложки
Борошно рисове - 1 склянка / 2 склянки / 2 склянки
Молоко - 2 склянки / 1 л / 4 склянки
Вершки густі - 1 склянка / 200 г / 1 склянка
Дріжджі - 30 г / 30 г / 50 г
Яйця - 3 шт.
Масло вершкове - 4 ст. ложки / 150 г / 4 ст. ложки
Цукор - 3 ст. ложки
Сіль - 1 ч. ложка
Сир твердий (пармезан) - 200 г
Олія
Directions
ВАРІАНТ 1:
1Розчинити дріжджі в половині теплого молока, всипати пшеничне борошно, частину цукру, перемішати і дати опарі підійти.
2Коли опара підніметься, додати яєчні жовтки, розтерті з сіллю і залишками цукру, розтоплене масло, рисове борошно, молоко, що залишилося, і знову добре перемішати. Тісто поставити в тепле місце для бродіння.
3Перед випічкою ввести збиті окремо білки і вершки.
4Вилити тісто тонким шаром на змащену олією сковороду, зверху посипати тертим сиром і запекти в духовці.
5Готовий млинець викласти на блюдо і ще раз посипати тертим сиром.
6Спекти другий млинець, покласти на перший, змастити маслом і посипати тертим сиром. Укладати млинці в стопки по 4-5 штук.
ВАРІАНТ 2:
1Дріжджі розчинити в половині молока, додати пшеничне борошно, поставити в тепле місце на 2‑3 години.
2Коли тісто підніметься, покласти жовтки, 100 г розтопленого вершкового масла, сіль, цукор і всипати рисове борошно. Розмішати та розвести залишками молока до належної густоти, потім додати збиті в густу піну білки та вершки, обережно розмішати і дати піднятися в теплому місці.
3«Пармезан» натерти на дрібній тертці.
4Млинці випікати на вершковому маслі, посипаючи кожен млинець натертим «пармезаном».
5Готові млинці скласти в каструлю або високу сковороду, пересипаючи кожен млинець сиром і змащуючи його шматочком вершкового масла, поставити на 5‑10 хвилин в духовку при 180°C.
6До млинців подавати розтоплене вершкове масло або сметану.
ВАРІАНТ 3:
1Влити в каструлю половину трохи теплого молока, розчинити в ньому дріжджі, всипати пшеничне борошно і замісити тісто. Накрити каструлю рушником і дати опарі підійти.
2Коли опара підніметься, додати в неї жовтки, розтерті з сіллю і цукром, вершкове масло, рисове борошно, молоко та добре розмішати. Збити окремо яєчні білки та вершки і, змішавши їх, обережно ввести в тісто. Дати тісту ще раз підійти.
3Тим часом добре розігріти духовку і сковороду, на якій будуть випікатися млинці.
4Коли тісто підніметься, вилити його тонким шаром на змащену маслом сковороду, зверху обсипати тертим сиром і поставити сковороду в духовку. Перевертати млинці не потрібно.
5Готовий млинець викласти на розігріте блюдо, змастити маслом і ще раз обсипати тонким шаром тертого сиру. Таким же чином спекти другий млинець, покласти на перший, змастити маслом і обсипати сиром. І так далі, до 5‑7 млинців в стопці.
6Готові стопки млинців перед подачею прогріти в духовці, щоб млинці злиплися, потім розрізати на шматки.