Булочки здобні

    

30 Березня, 2018

Булочки и пирожки (Семь поварят)

Ingredients

Борошно пшеничне - 1,3 кг

Цукор - 250 г

Маргарин - 90 г

Дріжджі - 20 г

Вода - 500 г

Олія - 10 г

Сіль - 1 ч. ложка

Яйця - 2 шт.

Мак (за бажання)

Родзинки (за бажання)

Ванілін (за бажання)

Directions

ДРІЖДЖОВЕ ОПАРНЕ ТІСТО:

1У підігріту до 40°С воду (2/3 норми) додати розчинені у воді та проціджені дріжджі, всипати половину борошна та перемішати до однорідної маси. Поверхню опари посипати борошном, накрити тканиною і поставити в тепле місце для бродіння на 2,5‑3 години.

2Коли опара збільшиться в об'ємі в 2 рази і почне опадати, додати рідину з розчиненими сіллю і цукром, яйця (1 жовток залишити для змазування), все добре перемішати, ввести решту борошна і замісити тісто. У тісто можна додати мак, родзинки або ванілін. Перед закінченням замісу додати розм'якшений маргарин. Тісто присипати борошном, накрити тканиною і залишити для бродіння ще на 2‑2,5 години.

3За час бродіння тісто обім'яти 2‑3 рази. Тісто має збільшитися в об'ємі в 2,5 рази, при натисканні на поверхню ямка повільно вирівнюється, тісто не прилипає до рук і відстає від стінок посуду.

БУЛОЧКИ:

1Готове тісто сформувати у вигляді невеликих булочок або різних фігурок, укласти на змащене маслом деко на деякій відстані одна від одної і дати булочкам розстоятися.

2Потім змастити їх жовтком, злегка збитим з невеликою кількістю води, і випікати 10‑15 хвилин при 230°С.

00:00