Цесарка тушкована

      

8 Квітня, 2018

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 50 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Цесарка - 1 кг

Капуста - 200 г

Гриби білі - 150 г

Вино біле - 100 мл / 1/3 склянки + 1,5 ст. ложки

Розмарин свіжий - 1 гілочка

Часник - 2 зубчики

Олія оливкова extravirgin - 50 мл / 3,5 ст. ложки

Петрушка свіжа подрібнена - 1 ст. ложка

Сіль

Перець чорний свіжомелений

Directions

1Нагріти духовку до 350°F (180°C). Посолити цесарку ззовні, натерти олією і покласти розмарин і часник всередину. Покласти птицю на деко та запікати 30 хвилин.

2Довести каструлю добре солоної води до кипіння. Бланшувати капусту в киплячій воді 3‑4 хвилини. Воду злити та зарезервувати.

3Капусту грубо нарізати, гриби очистити та нарізати кубиками.

4Розжарити трохи олії в сковороді, додати гриби, залишки часнику та розмарину і смажити.

5Додати капусту, приправити сіллю та перцем і готувати кілька хвилин. Влити трохи води, в якій бланшувалася капуста.

6Готову цесарку вийняти з духовки та нарізати на 8 шматочків. Перекласти в каструлю з овочами та тушкувати усе разом близько 20 хвилин.

7Перекласти на окремі тарілки, посипати кожну порцію свіжомеленим чорним перцем і скропити оливковою олією.

00:00