Яловичина, запечена у вині Бароло
страви з м'яса італійська кухня
11 Квітня, 2018
100 Great Italian Recipies
- Prep: 12 hrs
- Cook: 3 hrs
- Yields: 4 порції
Ingredients
Яловичина - 1,5 кг
Вино Бароло - 1 пляшка
Олія оливкова - 50 мл / 3,5 ст. ложки
Часник - 2 зубчики, нарізані
Цибуля жовта - 75 г
Морква - 60 г
Селера - 2 стебла
Розмарин свіжий - 1 гілочка
Шавлія свіжа - 1 пучок
Лавровий лист - 1 шт.
Гвоздика - 1 бутон
Кориця - 1 паличка
Перець - 3-4 горошини
Сіль
Directions
1Перев'язати яловичину кухонним шпагатом і покласти у миску зі спеціями, зеленню, нарізаним часником, нарізаними кубиками цибулею, моркву та селерою. Додати вино Бароло та маринувати у холодильнику 12 годин.
2М'ясо вийняти і висушити. Процідити рідину, зберігаючи овочі та маринад.
3Нагріти олію в жаровні та підсмажити м'ясо.
4Додати овочі з маринаду і продовжувати готувати; потім додати маринад, заправити сіллю, накрити кришкою і варити на слабкому вогні.
5Готове м'ясо дістати з жаровні і дати йому охолонути, щоб було легше різати.
6Тим часом пропустити соус через овочевий млин або змішати в кухонному комбайні, процідити через сито, а за необхідності уварити.
7Нарізати яловичину товстими скибочками та занурити у соус. Залишити їх на деякий час, щоб м'ясо перед подачею набуло смаку.
Підготовка: 30 хвилин
Маринування: 12 годин
Приготування: 3 години