1Підготовлену тушку качки посолити (можна нафарширувати яблуками кислих сортів, туди ж покласти тельбухи).
2Нарізану скибочками або кружальцями сиру картоплю викласти на деко, посолити та рясно скропити водою.
3Потім качку та деко з картоплею розташувати в духовці так: качку покласти на решітку вгору черевцем, щоб з неї не витікав сік, що утворюється під час смаження. Під решіткою розташувати деко з картоплею. У процесі смаження з качки буде капати жир прямо на картоплю.
4Весь процес приготування займе 40‑60 хвилин в залежності від величини та жирності качки. Протягом цього часу слід тільки 1‑2 рази перемішати лопаткою картоплю і перевернути іншим боком качку. Качка і картопля будуть готові одночасно.