Гарбуз – смажені скибочки з томатним соусом
овочеві страви здорове харчування, пісне
29 Квітня, 2018
222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)
Ingredients
Гарбуз - 1 кг
Олія для смаження
Борошно - 80 г
Паприка мелена - 1 ч. ложка
Перець чилі або червоний гострий мелений - 0,5 ч. ложки
Коріандр - 1/3 ч. ложки насіння
Сіль
ДЛЯ ТОМАТНОГО СОУСУ:
Помідори - 4-5 шт.
Олія оливкова або рослинна - 2 ст. ложки
Часник - 1 зубчик
Зелень кінзи або петрушки
Цукор
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Гарбуз вимити, очистити від шкірки та нарізати скибочками завтовшки близько 1 см.
2У посуді перемішати борошно, паприку, мелений червоний гострий перець, насіння коріандру (розчавити плоскою стороною широкого ножа) та сіль. Скибочки гарбуза злегка посолити, обваляти в борошняній суміші та залишити на 5‑10 хвилин.
3Прибрати з гарбуза зайве борошно. У сковороді розігріти олію, покласти гарбуз і обсмажувати на малому вогні, з усіх боків 5‑7 хвилин до золотистої скоринки. Готовність гарбуза перевіряється виделкою або загостреною дерев'яною паличкою: гарбуз має бути м'яким.
ТОМАТНИЙ СОУС:
1Помідори нарізати маленькими кубиками. Зелень вимити, обсушити і нарізати. Часник очистити і дрібно нарізати.
2У сковороді розігріти 1 ст. ложку оливкової або рослинної олії і покласти помідори. Трохи посолити і поперчити свіжомеленим перцем. Довести соус до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати 10‑15 хвилин.
3В кінці приготування додати дрібку солі і цукру за смаком, рубану зелень кінзи або петрушки та подрібнений зубчик часнику.
4Соус перемішати і зняти з вогню (через сито протирати не обов'язково).
5На тарілку покласти трохи томатного соусу, а зверху - скибочки смаженого гарбуза.