Бульйон курячий домашній заморожений
Бульйон курячий домашній заморожений

Бульйон курячий домашній (заморожений)

  ,   

2 Травня, 2018

Eat Cheap, Eat Healthy 2016

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Курка - 1,3‑1,4 кг залишків або курячі кусочки з кісточками

Селера - 3 стебла з листям

Морква - 2 шт.

Цибуля - 1 шт. велика

Петрушка свіжа - 4 гілочки

Лавровий лист - 2 шт.

Часник - 2 зубчики

Чебрець, шавлія або базилік сушені, подрібнені - 1 ч. ложка

Сіль - 0,25 ч. ложки

Перець чорний - 0,5 ч. ложки горошком або 0,25 ч. ложки меленого

Вода - 6 склянок

Directions

1Якщо є крила, розрізати кожне крило на суглобах, щоб вийшло три частини. Покласти курячі шматки в жаровню об'ємом 5,6 л. Додати грубо нарізані овочі, розрізаний навпіл часник, трави трави, спеції та холодну воду. Довести до кипіння; зменшити тепло та варити під кришкою 2,5 години. Вийняти курячі шматки.

Бульйон курячий домашній

2Покласти у друшляк 100% бавовняну марлю у два шари; встановити над великою мискою. Бульйон процідити, овочі викинути.

3Якщо бульйон ще гарячий, видалити жир. Або охолодити бульйон впродовж 6 годин і зняти жировий шар. За бажання, якщо курка достатньо прохолодна для обробки, видалити м'ясо з кісток, кістки викинути, курятину відкласти.

4Розкласти бульйон і курку в окремі герметичні контейнери; щільно закрити. До використання охолодити на 3 дні або заморозити до 6 місяців.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size1 склянка
Calories14 калорій
Sodium217 мг
Protein1 г
Cholesterol4 мг
Sugar1 г
Total Fat0 г
Total Carbohydrates1 г
Dietary Fiber1 г