класичний шашлик
класичний шашлик

Шашлик класичний

    ,

8 Травня, 2018

Шашлык, барбекю, гриль (Вкусно, быстро, недорого)

Ingredients

М'ясо (баранина - корейка, задня нога, печінка, нирки або яловича вирізка або свинина) - 1 кг

Сало бараняче топлене - 20 г

Барбарис сушений

Зелень

ДЛЯ МАРИНАДУ:

Цибуля ріпчаста - 5‑6 шт.

Оцет 3% - 0,5 склянки або

Лимон - 1 шт.

Перець чорний мелений

Сіль

Directions

1М'ясо нарізати невеликими шматками, скласти в посуд, посолити, посипати меленим перцем, додати нарізану кільцями ріпчасту цибулю, оцет або лимонний сік і перемішати. Посуд накрити кришкою і на 2‑3 години помістити в холодне місце для маринування.

2Шматки м'яса нанизати на металевий вертел упереміж з ріпчастою цибулею і ретельно змастити їх розтопленим курдючним салом.

3Смажити шашлик на мангалі над гарячим вугіллям без полум'я 10‑15 хвилин, повертаючи так, щоб м'ясо просмажилося рівномірно. Можна смажити на електрогрилі або на сковороді.

4На гарнір можна подати зелену або ріпчасту цибулю, нарізану кільцями, огірки, помідори або соус ткемалі. Перед подачею можна прикрасити зеленню або барбарисом.

00:00