Баклажани в томатному соусі (з болгарським перцем)
10 Травня, 2018
1000 советов кулинару 2017 №9 (13) Август
- Yields: банка 2 л
Ingredients
Баклажани - 1,2 кг
Сіль - 1 жменя для видалення гіркоти
Олія - для обсмажування
ДЛЯ ТОМАТНОГО СОУСУ:
Помідори - 1,5 кг
Перець болгарський - 300 г
Цибуля ріпчаста - 150 г
Часник - 1 головка
Перець гострий - 1 стручок
Суміш спецій «Для шурпи»
Сіль - 2 ст. ложки
Цукор - 3 ст. ложки
Оцет 9% - 100 мл
Directions
1Баклажани вимити, відрізати плодоніжки, нарізати кружальцями, великі кружальця можна розрізати навпіл. Нарізані баклажани пересипати сіллю.
2Помідори вимити, зробити на них хрестоподібні надрізи, залити окропом і залишити на 10‑15 хвилин. Потім залити холодною водою, очистити помідори від шкірки та нарізати довільно.
3Перець очистити від насіння, цибулю та часник від шкірки, нарізати довільно.
4Всі овочі, крім баклажанів, пропустити через м'ясорубку. Вийде близько 2 л овочевого пюре.
5Поставити каструлю з овочевим пюре на повільний вогонь і довести до кипіння, періодично помішуючи. Варити близько 40 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина і томатний соус став густим.
6Поки вариться соус, баклажани промити під проточною водою, злити воду, баклажани злегка віджати й обсмажити на оліъ з двох боків до легкої золотистої скоринки.
7У томатний соус в процесі приготування додати сіль, цукор і спеції, перемішати.
8Викласти в соус обсмажені баклажани та готувати їх в соусі ще 20 хвилин на дуже повільному вогні, не допускаючи сильного кипіння та акуратно помішуючи.
9За 5 хвилин до готовності влити оцет.
10Розкласти баклажани в томатному соусі по стерилізованих банках, накрити прокип'яченими кришками. Банки перевернути, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження.
Баклажани виходять в міру гострими і пряними