Млинці морквяні на дріжджах
млинці, оладки, сирники, овочеві страви
17 Жовтня, 2016
100 лучших рецептов блинов и оладий
Домашние блины (50 самых лучших рецептов)
Этюды о питании
- Cook: 4 hrs
- Yields: 10–12 порцій
Ingredients
Морква - 500 г / 4‑5 шт. середніх
Борошно пшеничне - 320 г / 2 склянки
Борошно гречане - 150 г / 1 склянка
Молоко - 750 мл / 3 склянки
Дріжджі - 50 г
Яйця - 3 шт.
Цукор - 1 ст. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки
Олія для смаження
Directions
1Розігріти 500 мл / 2 склянки молока до 50°С, розвести в ньому дріжджі, перемішати. Всипати пшеничне борошно, розмішати, накрити рушником і поставити в тепле місце на 2 години.
2Очистити моркву, відварити в підсоленій воді до готовності (20‑25 хвилин), остудити і протерти крізь сито або подрібнити за допомогою блендера до консистенції пюре.
3Відокремити жовтки від білків, розтерти жовтки з цукром. Збити білки з сіллю в міцну піну.
4Додати в тісто морквяне пюре, перемішати. Додати жовтки, гречане борошно, перемішати. Влити залишки молока, розігрітого до 50°С, і добре перемішати. Збиті білки обережно ввести в тісто й акуратно перемішати.
5ВАРІАНТ 1: Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.
6ВАРІАНТ 2: Смажити одразу.
7Смажити млинці на розпеченій олії з двох боків до золотистого кольору.