Шашлик зі свинини
Шашлик зі свинини

Шашлик зі свинини

    

16 Травня, 2018

Пикник на даче 2016 Cпецвыпуск №1 (Привет, друзья!)

  • Prep: 8 hrs
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Свинина - 1 кг шиї

Цибуля - 1 головка червоної + 1 головка білої

Гранат - 1 ст. ложка зерен

Паприка солодка - 1 ст. ложка

Чабер - 1 ст. ложка

Базилік червоний - 1 ст. ложка

Кріп - 1 пучок

Петрушка - 1 пучок

Кінза - 1 пучок

Сіль велика - 2 ст. ложки

Перець чорний мелений

Directions

1Свинину нарізати однаковими шматочками товщиною приблизно 2,5 см. Можна зробити товстішими - так менше ризик пересушити м'ясо при смаженні.

2Нарізане м'ясо покласти в ємність і ретельно посолити: починаючи з 1 ч. ложки солі, додавати за потребою. Перевірити ступінь солоності можна, обсмаживши невеликий шматок для проби. Потім посипати свинину перцем, паприкою, червоним базиліком і чабером.

3Цибулю нарізати тонкими кільцями. Біла цибуля піде в м'ясо, а червона - в салат.

4Білу цибулю додати у м'ясо і ретельно перемішати. М'ясо пом'яти 2‑3 хвилини, щоб воно перемішалось зі спеціями, цибулею і почало виділяти сік. Ємність з м'ясом накрити фольгою і залишити маринуватися мінімум на 5‑6 годин, а краще на ніч.

5Вранці м'ясо поставити на 1‑2 години в холодильник.

6Смажити шашлик на шампурах, перевертаючи кожні 1,5 хвилини. Весь процес смаження займає приблизно 9 хвилин.

00:00