Шашлички баранячі смажені з чебрецем
Шашлички баранячі смажені з чебрецем

Шашлички баранячі смажені з чебрецем

      , ,

19 Травня, 2018

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 50 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Баранина - 800 г

Картопля - 1,2 кг

Часник - 2 зубчики

Чебрець свіжий - 2 гілочки

Розмарин свіжий - 30 г / ~ 0,5 склянки + 1 ст. ложка

Олія оливкова extra virgin - 150 мл / 2/3 склянки

Сіль

Перець

Directions

1Нагріти духовку до 350°F (180°C). Замочити дерев'яні шпажки у воді на 20 хвилин.

2Нарізати баранину кубиками 1‑2 см і нанизати їх на шпажки.

3Нагріти каструлю води до кипіння. Очистити картоплю і нарізати її дольками. Варити 5 хвилин, процідити, покласти у попередньо підігріте деко з половиною масла, 1 зубчиком часнику, сіллю та перцем. Запікати 30 хвилин.

4Зняти чебрець з стебла і тонко нарізати разом із другим зубчиком часнику. Розподілити їх над шашликами та скропити залишками олії. Нехай м'ясо маринується у холодильнику не менше 20‑30 хвилин.

5Перед смаженням дати шашликам нагрітися до кімнатної температури приблизно 10 хвилин, а часник та чебрець зняти з м'яса, щоб вони не згоріли. Готувати шашлики на грилі або плоскій сковороді приблизно 10 хвилин, приправити сіллю та перцем за смаком.

6Подавати з картопляними дольками.

00:00