Бараняча нога запечена
страви з м'яса італійська кухня духовка
19 Травня, 2018
100 Great Italian Recipies
- Prep: 20 mins
- Cook: 4 hrs
- Yields: 4 порції
Ingredients
Баранина - 2,5 кг ноги з кісткою
Олія оливкова extra virgin - 50 мл / 3,5 ст. ложки
Часник - 2 зубчики
Чабрець свіжий
Розмарин свіжий
Сіль
Перець
Directions
1Зняти м'ясо з баранячої ноги.
2Пооловину трав (за необхідності нарізати) разом із 1 зубчиком часнику покласти всередину, посолити та поперчити. Загорнути ногу назад і зв'язати з кухонним шпагатом.
3Нагріти духовку до 350°F (180°C).
4Розігріти оливкову олію у великій сковороді. Баранину посолити та поперчити ззовні, а потім підсмажити її в сковороді разом із залишками зелені та часнику.
5Перекласти у деко, обладнане V-подібною стійкою, та запікати приблизно 1 годину.
6Вийняти баранину з духовки та розбавити рідину у сковорідці повною ложкою води. Підливку процідити та відкласти.
7Знизити температуру духовки до 200°F (100°C) і запікати ще приблизно 3 години.
8Перед нарізанням дати баранині відпочити і подавати разом із підливкою.
Це італійська традиція - смажити баранину на подушці з сіна, що допомагає зберегти м'ясо вологим. Але оскільки сіно не є широко доступним, ця версія рецепту опускає його, покладаючись, натомість, на повільну кулінарну обробку, щоб досягти соковитого смаку та текстури.