Горох із баклажанами та куркою по-алжирськи
страви з птиці алжирська кухня духовка
21 Травня, 2018
Это вкусно 2017 №10
Ingredients
Курка - 4 гомілки
Горох жовтий колотий - 1 склянка
Баклажани - 1 шт. великий
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Помідори - 1-2 шт.
Перець болгарський червоний - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Олія рафінована - 100 г
Зелень петрушки
Спеції для курки
Душиця (материнка) суха
Перець духмяний
Сіль
Помідори черрі (для декору)
Directions
1Горох замочити на ніч.
2Вранці злити воду, промити і варити в невеликій кількості води хвилин 30.
3Поки вариться горох, замаринувати гомілки в спеціях для курки.
4Через 30 хвилин гомілки обсмажити з двох боків.
5Баклажан нарізати кружальцями, посолити. Дати постояти, доки буде робитися заправка для гороху.
6ЗАПРАВКА: Нарізати цибулю півкільцями, часник - пластинками, помідори та перець - кубиками. Пасерувати цибулю і часник на олії пару хвилин, додати помідори, перець і горох (воду, яка залишилася при варінні гороху, злити). Добре перемішати, додати спеції. Накрити кришкою, зменшити вогонь і залишити хвилин на 5.
7Кружальця баклажана промити, обсмажити з двох боків на олії.
8Укласти в форму гомілки, по краях - баклажани, на них - горох з овочами. Зверху накрити другим шаром баклажанів, на них укласти половинки помідора або черрі. Запікати в духовці, попередньо розігрітій до 180 С, хвилин 20 до готовності курочки.
Початково страва повинна готуватися в таждині - глиняній посудині, схожій на велику глибоку сковороду з високою конусоподібною кришкою. Обов'язкова умова - дуже товсті дно та стінки, а також маленький отвір у кришці, через який виходить пар, не даючи рідини втікати з-під кришки.