Борщ чернігівський з яблуками
10 Червня, 2018
Супы (Семь поварят)
Эх, яблочко!
Яблоки (кулинария)
- Cook: 1 hr
- Yields: 4 порції
Ingredients
Яловичина - 100 г м'якоті / 400 г
Буряк - 100 г / 1‑2 шт.
Капуста білокачанна - 150 г
Кабачки - 90 г / 100 г
Помідори - 1 шт. / 3‑4 шт.
Яблука - 1 шт. / 3‑4 шт.
Картопля - 2 шт. / 250 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 1 шт. (варіант 2)
Квасоля - 2 ст. ложки
Томат-пюре - 1 ст. ложка / 2 ст. ложки
Жир - 1 ст. ложка або
Сало свиняче топлене - 40 г
Бульйон - 4 склянки
Оцет 3% - 1 ч. ложка
Цукор
Спеції
Сіль
Зелень петрушки
Сметана - 2 ст. ложки / 50 г
Directions
1Відварити квасолю окремо.
2Буряк нарізати соломкою, скропити оцтом, додати частину жиру, трохи бульйону, цукор, томат-пюре і тушкувати до напівготовності (варіант 2: тушкувати тільки з томатом-пюре).
3У киплячий бульйон покласти нарізану брусочками або дольками картоплю, нашатковану капусту і варити 15‑20 хвилин.
4Додати нарізані брусочками підсмажені кабачки, варену квасолю, тушкований буряк, пасеровані коріння та цибулю, нарізані соломкою або дольками яблука, скибочки помідора, спеції, сіль і варити до готовності.
5При подачі посипати рубаною зеленню петрушки, сметану подати окремо або заправити нею готовий борщ.