Борщ чернігівський з яблуками

    

10 Червня, 2018

Супы (Семь поварят)

Эх, яблочко!

Яблоки (кулинария)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Яловичина - 100 г м'якоті / 400 г

Буряк - 100 г / 1‑2 шт.

Капуста білокачанна - 150 г

Кабачки - 90 г / 100 г

Помідори - 1 шт. / 3‑4 шт.

Яблука - 1 шт. / 3‑4 шт.

Картопля - 2 шт. / 250 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Морква - 1 шт. (варіант 2)

Квасоля - 2 ст. ложки

Томат-пюре - 1 ст. ложка / 2 ст. ложки

Жир - 1 ст. ложка або

Сало свиняче топлене - 40 г

Бульйон - 4 склянки

Оцет 3% - 1 ч. ложка

Цукор

Спеції

Сіль

Зелень петрушки

Сметана - 2 ст. ложки / 50 г

Directions

1Відварити квасолю окремо.

2Буряк нарізати соломкою, скропити оцтом, додати частину жиру, трохи бульйону, цукор, томат-пюре і тушкувати до напівготовності (варіант 2: тушкувати тільки з томатом-пюре).

3У киплячий бульйон покласти нарізану брусочками або дольками картоплю, нашатковану капусту і варити 15‑20 хвилин.

4Додати нарізані брусочками підсмажені кабачки, варену квасолю, тушкований буряк, пасеровані коріння та цибулю, нарізані соломкою або дольками яблука, скибочки помідора, спеції, сіль і варити до готовності.

5При подачі посипати рубаною зеленню петрушки, сметану подати окремо або заправити нею готовий борщ.

00:00