Борщ зі щавлем і кропивою
Борщ зі щавлем і кропивою

Борщ зі щавлем і кропивою

  

16 Червня, 2018

1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день

Ingredients

Свинячі кістки - 200 г

Вода - 2,5 л

Картопля - 200 г

Кропива - 7‑10 молодих пагонів

Щавель - 12‑15 листя

Рис - 30 г

Морква - 100 г

Петрушка - 50 г кореня

Цибуля - 1 шт. невелика

Яйця - 3 шт.

Томатна паста - 2 ст. ложки

Олія - 3 ст. ложки

Сіль

Цукор

Спеції

Зелень

Сметана

Directions

1Кістки промити, залити водою та варити на повільному вогні 40‑60 хвилин, вийняти з бульйону.

2Рис промити 2‑3 рази, відварити окремо в підсоленій воді до напівготовності.

3Моркву, корінь петрушки та картоплю вимити, очистити. Картоплю нарізати брусочками, коріння натерти на крупній тертці.

4Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити в олії, додати моркву та корінь петрушки, 2 ст. ложки бульйону, томатну пасту і тушкувати під кришкою до готовності.

5Кропиву та щавель ретельно промити. Листя щавлю нарізати соломкою. Кропиву залити на 2 хвилини окропом, вийняти, протерти через сито, додати в бульйон і довести до кипіння.

6Покласти в борщ щавель, картоплю, рис, варити 5 хвилин.

7Потім додати тушковані в томаті овочі, сіль, цукор, спеції і варити до готовності.

8Яйця акуратно розбити в ложку й обережно по черзі опустити в киплячий борщ, щоб вони вийшли в «шубі» з білка.

9Готовий борщ подавати із зеленню та сметаною.

00:00