борщ
борщ

Борщ український класичний

    

21 Червня, 2018

1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день

Ingredients

Свинина - 600‑700 г реберець

Вода - ~ 5 л

Картопля - 400 г

Буряк - 200-300 г

Морква - 200-250 г

Капуста - 200 г

Помідори - 200 г

Перець болгарський - 100 г

Цибуля - 1 шт. велика

Часник - 1‑2 зубчики

Томатна паста - 2 ст. ложки

Олія - 3‑4 ст. ложки

Сало - 50 г

Сіль

Цукор

Спеції

Зелень

Сметана

Directions

1Реберця вимити, покласти в каструлю, залити холодною водою та варити на повільному вогні до готовності.

2Буряк нарізати соломкою, посипати цукром, обсмажити в олії та додати до реберець.

3Картоплю вимити, очистити, нарізати кубиками, додати у бульйон.

4Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву - невеликими пластинками. Перець очистити від насіння та нарізати квадратиками. Помідори вимити, обдати окропом, очистити від шкірки та натерти на дрібній тертці.

5Цибулю обсмажити в олії до золотистого кольору.

6Додати моркву, томатну пасту, помідори, смажити ще 3 хвилини.

7Додати до овочевої суміші 3‑4 ст. ложки бульйону та болгарський перець, тушкувати під кришкою 5‑7 хвилин.

8Зажарку викласти в каструлю, посолити, довести борщ до кипіння.

9Капусту дрібно нашаткувати, покласти в борщ, варити 5‑7 хвилин.

10Часник потовкти з салом в ступці, додати у борщ, покласти спеції, зелень і зняти з вогню.

11Подавати зі сметаною.

00:00