Спагеті з печерицями в томатному соусі
макаронні вироби, страви з грибів здорове харчування, пісне
22 Червня, 2018
222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)
Ingredients
Спагеті або інші макаронні вироби
Печериці - 300 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Помідори - 4‑5 шт.
Томатний соус - 2 ст. ложки
Цукор - 1 ч. ложка
Олія рослинна або оливкова
Вино сухе червоне або біле - 1‑2 ст. ложки
Сіль
Перець мелений
Чебрець
Орегано
Directions
1Гриби вимити, обсушити і нарізати скибочками. Лук очистити і дрібно нарізати. Часник очистити і нарізати. Зелень вимити, обсушити і нарізати.
2У розігріту з рослинною олією сковороду покласти цибулю, половину часнику та частину зелені. Обсмажувати, помішуючи, 3‑4 хвилини на середньому вогні.
3Додати гриби й обсмажувати 8 хвилин.
4Помідори вимити, зняти шкірку та подрібнити в блендері або натерти на тертці. Помідорну масу додати до грибів, перемішати і тушкувати при слабкому кипінні 15 хвилин.
5У сотейник додати томатний соус і добре перемішати. Влити вино та ще раз перемішати. Додати сіль, цукор, можна додати сухий чебрець і орегано, варити 2‑3 хвилини на сильному вогні.
6Потім зменшити вогонь, накрити сотейник кришкою і готувати ще 10 хвилин при слабкому кипінні.
7В готовий томатний соус із грибами додати решту зелені та часнику.
8У великій кількості киплячої підсоленої води відварити спагеті. Відкинути їх на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
9Викласти спагеті на тарілку, змішати з печерицями та полити соусом.