Энциклопедия мяса, птицы, рыбы и морепродуктов (Кулинарное ассорти)
Ingredients
Яловичина - 120 г вирізки
Цибуля ріпчаста - 50 г
Масло топлене - 15 г
Бульйон м'ясний
Гарнір (картопля, овочі) - 100‑150 г
Сіль
Перець
Directions
1Біфштекс (напівфабрикат) посипати сіллю та перцем і покласти на порційну сковороду з розігрітим жиром. Навколо м'яса укласти сиру нашатковану цибулю.
2При смаженні декількох біфштексів на одній сковороді шматки м'яса укласти так, щоб між ними була відстань 10‑12 мм, проміжки між шматками заповнити шинкованою цибулею.
3Смажити біфштекс, періодично помішуючи при цьому цибулю.
4Перед подачею на сковороду з біфштексом підлити 1‑2 ст. ложки міцного м'ясного або кісткового бульйону і прокип'ятити.
5Подавати порційний біфштекс на тій самій сковороді, в якій він смажився, або покласти на тарілку або блюдо, полити м'ясним соком, отриманим при смаженні м'яса. На кожен біфштекс покласти цибулю, що смажилася разом з ним, а поруч - гарнір: смажена картопля або картопля в молоці або овочі.