Кекс різдвяний традиційний
декорування, солодка випічка духовка, Різдво, святкове
26 Червня, 2018
Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)
Ingredients
Масло - 250 г
Цукрова пудра ванільна - 250 г
Сіль
Ром - 30 мл
Яйця - 6 шт.
Борошно - 2 склянки
Борошно мигдальне - 400 г
Розпушувач - 2 ст. ложки
Родзинки - 400 г
Цукати лимонні - 100 г
Мигдаль - 100 г
Мигдальні пелюстки - 1 склянка
Куркума - 1 ч. ложка
Джем абрикосовий - 100 г
Мастика марципанова - 200 г білої + набір кольорової
СИРОП:
Цукор - 3 ст. ложки
Вода - 1 ст. ложка
«Амарето» - 1 ст. ложка
Directions
1Масло з пудрою розтерти до стану білої пишної маси. Додати сіль і ром, розтерти ще раз. Борошно змішати з розпушувачем і мигдальним борошном. Швидко розмішати тісто з борошном, додати в нього рубані цукати, рубаний мигдаль і куркуму, ще раз розмішати.
2Випікати кекс в добре розігрітій духовці при 180°С ~ 90 хвилин. За 10 хвилин до готовності рясно посипати кекс мигдальними пелюстками.
3СИРОП: Змішати цукор і лікер з гарячою водою до повного розчинення цукру.
4Готовий кекс, вийняти з форми, просочити сиропом і остудити на решітці.
5Білий марципан тонко розкачати та вирізати смужку шириною, рівній висоті кексу, і довжиною, що дорівнює його периметру. Цією стрічкою обернути готовий кекс, на місці шва глазур'ю намалювати стежки та бантик.
6З марципану виліпити будь-яку різдвяну історію та прикрасити кекс.