Айва печена з брусничним соусом

    , ,

14 Травня, 2018

249 рецептов без жира (Еда, которая лечит)

Ingredients

Айва жовта стигла

Мед - 1 ст. ложка

Вино (портвейн) - 0,5 склянки

Соус брусничний

Directions

1Вимити айву, розрізати на дольки, вийняти зернятка та перегородки.

2На сковорідку покласти мед, трохи нагріти, потім вкласти шматочки айви та залити вином. Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні, доки айва не стане м'якою.

3Потім айву викласти у форму для запікання, накрити фольгою та поставити в духовку на ~ 20 хвилин (треба стежити, щоб айва пропеклася, але не розвалилася).

4Готову айву охолодити при кімнатній температурі (не можна залишати її в духовці або на гарячій плиті). Якщо зробити гарнір заздалегідь, то перед подачею на стіл айву можна ще раз розігріти.

5Подавати з брусничним соусом.

00:00