Асорті з капустою консервація 20 Лютого, 2018 Витаминные заготовки (Семь поварят) Ingredients Капуста червонокачанна - 1 кг Капуста цвітна - 1 кг Перець солодкий - 1 кг Морква - 1 кг Цибуля ріпчаста - 200 г Лимонна кислота Сіль ДЛЯ МАРИНАДУ: Вода - 1 л Цукор - 100 г Сіль - 50 г Оцет яблучний - 3 ст. ложки Перець духмяний - 8 горошин Насіння кмину або кропу - 3‑6 г Зерна гірчиці - 5‑10 шт. Лавровий лист - 1 шт. Естрагон - 8‑10 г Directions 1Червонокачанну капусту нашаткувати, цвітну розібрати на суцвіття. Перець, очистивши від насіння, нарізати кубиками, цибулю - кільцями, моркву - кружальцями або соломкою. Цвітну капусту бланшувати 4‑5 хвилин, додавши на 1 л води 1 г лимонної кислоти і 10 г солі. 2МАРИНАД: У киплячій воді розчинити сіль і цукор, додати прянощі, зняти з вогню, влити оцет. 3Підготовлені овочі з'єднати, щільно вкласти в банки, залити гарячим маринадом. Пастеризувати при 90°С: банки 0,5 л - 20 хвилин, 1 і 2 л - 25 хвилин. 00:00