Асорті з капустою

  

20 Лютого, 2018

Витаминные заготовки (Семь поварят)

Ingredients

Капуста червонокачанна - 1 кг

Капуста цвітна - 1 кг

Перець солодкий - 1 кг

Морква - 1 кг

Цибуля ріпчаста - 200 г

Лимонна кислота

Сіль

ДЛЯ МАРИНАДУ:

Вода - 1 л

Цукор - 100 г

Сіль - 50 г

Оцет яблучний - 3 ст. ложки

Перець духмяний - 8 горошин

Насіння кмину або кропу - 3‑6 г

Зерна гірчиці - 5‑10 шт.

Лавровий лист - 1 шт.

Естрагон - 8‑10 г

Directions

1Червонокачанну капусту нашаткувати, цвітну розібрати на суцвіття. Перець, очистивши від насіння, нарізати кубиками, цибулю - кільцями, моркву - кружальцями або соломкою. Цвітну капусту бланшувати 4‑5 хвилин, додавши на 1 л води 1 г лимонної кислоти і 10 г солі.

2МАРИНАД: У киплячій воді розчинити сіль і цукор, додати прянощі, зняти з вогню, влити оцет.

3Підготовлені овочі з'єднати, щільно вкласти в банки, залити гарячим маринадом. Пастеризувати при 90°С: банки 0,5 л - 20 хвилин, 1 і 2 л - 25 хвилин.

00:00