Баклажани мариновані
Баклажани мариновані

Баклажани мариновані

    

27 Серпня, 2018

50 рецептов грузинской кухни

Ingredients

Баклажани - 1 кг

Селера - 0,75 склянки дрібно нарізаної + стебла

Базилік + кінза - 0,5 склянки дрібно нарізаної зелені

Кріп - 0,5 склянки дрібно нарізаної зелені

Оцет винний - 1,2 склянки

Вода - 2 склянки

Сіль - 1 ст. ложка

Часник - 1 зубчик на 1 баклажан

Directions

1Обмиті й очищені від шкірки невеликі баклажани занурити на 1‑2 хвилини в киплячу воду, відкинути на друшляк, дати стекти воді, остудити, а потім зробити в кожному баклажані поздовжній розріз завдовжки 3‑4 см.

2Гілки селери покласти на 1 хвилину в киплячу воду і потім остудити.

3У відвар всипати 0,5 ст. ложки солі, влити винний оцет і, давши закипіти, зняти з вогню; остудити.

4Обшпарити окропом часник.

5Дуже дрібно нарізати зелень і перемішати з 0,5 ст. ложки солі.

6Зеленню через надрізи наповнити баклажани, додати в кожен по 1 зубчику часнику та перев'язати ошпареними гілками селери.

7Підготовлені баклажани щільно вкласти в банки та залити охолодженим розчином. Краї банок ретельно обтерти, банки герметично закупорити.

8Зберігати в прохолодному сухому місці.

00:00