Баранина в лимонно-часниковому маринаді (шашлик)

    

2 Червня, 2018

Вкуснятина 2016 №5 Секреты идеального шашлыка

  • Prep: 8 hrs
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 5 порцій

Ingredients

Баранина - 2 кг окосту або лопатки

Олія оливкова - 3 ст. ложки

Соєвий соус - 1 ст. ложка

Лимони - 1 шт.

Часник - 3 зубчики свіжого + 1 ч. ложка сушеного

Сіль - 1/3 ч. ложки

Перець чорний мелений

Цибуля червона - 1 шт. велика

Перець болгарський - 2 шт. середніх

ДЛЯ СОУСУ ДЗАДЗИКІ:

Йогурт несолодкий - 600 г

Огірки - 2 шт.

Часник - 3-4 зубчики

Кріп - 1 пучок

Сіль

Directions

1М'ясо вимити під проточною водою, видалити плівки, кістки та жилки, нарізати кубиками приблизно 3 см, посолити, поперчити та скласти в емальовану або скляну миску.

2МАРИНАД: з лимона вичавити сік, з'єднати з оливковою олією, соєвим соусом і дрібно порубаним часником.

3Помістити в маринад баранину, перемішати, накрити кришкою або плівкою і залишити на 6‑8 годин або на ніч.

4Цибулину та перець нарізати квадратиками 3х3 см.

5Нанизати на шампури шматочки м'яса, чергуючи з цибулею і перцем.

6Обсмажити на мангалі до рум'яної скоринки з усіх боків.

7СОУС ДЗАДЗИКІ: Змішати йогурт з натертими на середній тертці огірками, подрібненим часником і дрібно рубаним кропом. Перемішати та посолити.

8Подавати шашлик краще гарячим, але він зберігає смак і в холодному вигляді.

00:00