Баранина тушкована з баклажанами
страви з м'яса ліванська кухня
1 Травня, 2018
19 рецептів Юлії Висоцької. Страви з м'яса (Домашня колекція СТБ)
- Cook: 1 hr 30 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Баранина молода - 600 г
Баклажани - 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Лимон - 1 шт.
М'ята - 1 пучок
Часник - 3 зубчики
Зелена цибуля - 5 пір'їн
Олія оливкова - 3 ст. ложки
Цукор - 3 ст. ложки
Кориця - 3 палички
Лавровий лист - 1 шт.
Кмин - 1,5 ч. ложки
Перець чорний мелений - 1 щіпка
Сіль морська - 1 ч. ложка
Directions
1М'ясо вимити, просушити паперовим рушником і нарізати кубиками.
2Часник дрібно порубати, цибулину порізати півкільцями, зелену цибулю нарізати крупно.
3Лимон нарізати кружальцями, покласти в розігріту сковороду, додати цукор і закарамелізувати.
4У важкій каструлі з товстим дном розігріти оливкову олію та обсмажити цибулю і часник.
5Додати зелену цибулю і кмин, потомити 1‑2 хвилини.
6Покласти в каструлю до цибулі нарізане м'ясо й обсмажити його з усіх боків.
7Додати в каструлю з м'ясом закарамелізований лимон, гілочки м'яти, корицю і лавровий лист. Тушкувати на повільному вогні 40 хвилин.
8Баклажан нарізати кружальцями, присипати сіллю і залишити на кілька хвилин.
9Додати шматочки баклажана до м'яса, посолити, поперчити та тушкувати ще 10‑20 хвилин.