19 рецептів Юлії Висоцької. Страви з м'яса (Домашня колекція СТБ)
Cook: 2 hrs 40 mins
Yields: 4 порції
Ingredients
Баранячий окіст на кісточці - 1,7‑2 кг одним шматком
Картопля - 1 кг
Бекон - 150‑200 г
Часник - 2‑3 зубчики
Розмарин - 5 гілочок
Олія оливкова - 3‑4 ст. л.
Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки
Сіль морська - 1 ч. ложка
Directions
1На поверхні окосту зробити невеликі надрізи-проколи, уздовж кістки - глибокі надрізи.
2Оливкову олію, листя розмарину, почищений часник, сіль і перець розтерти в однорідну масу.
3Наповнити цією масою всі надрізи на м'ясі, потім обмазати весь окіст.
4Картоплю почистити, залити водою, посолити і варити до напівготовності, хвилин 10‑15.
5Встановити на нижній рівень розігрітої до 180°С духовки порожній лист, а на середній - решітку. На решітку укласти окіст, запікати півтори години.
6Акуратно дістати деко з духовки, викласти на нього картоплю, зверху розкласти шматочки бекону. Повернути деко з картоплею на нижній рівень духовки і продовжувати запікати все ще 30‑45 хвилин. Окіст запікається приблизно 2 години.
Тримати м'ясо в духовці з розрахунку: 45 хвилин на 1 кг + 30 хвилин додаткового часу.