222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)
Ingredients
Буряк молодий зі стеблами та листям - 200 г
Картопля молода - 200 г
Кабачки - 200 г
Морква - 1 шт.
Помідори - 2 шт.
Селера - 1 стебло
Зелена цибуля - 50 г
Гвоздика - 3‑4 бутони
Лавровий лист - 1‑2 шт.
Сіль
Перець чорний мелений
Олія (за бажання)
Directions
1Відокремити від буряка стебла та листя, очистити та нарізати соломкою. Бурячиння промити, обдати окропом, нарізати невеликими шматочками. Кожну картоплину вимити, очистити, нашаткувати соломкою, моркву нарізати кружальцями, очищений кабачок - кубиками, помідори - дольками, а зелену цибулю і стебло селери - кільцями.
2У киплячу воду опустити буряк, його стебла та моркву і варити 10‑15 хвилин.
3Потім додати кабачки, бурякове листя, картоплю, помідори, селеру. Борщ посолити, поперчити, покласти в нього гвоздику, лавровий лист і варити до повної готовності від 5 до 7 хвилин.
4Якщо можна, заправити олією, перед подачею посипати зеленою цибулею.