борщ
борщ

Борщ із квасолею і спеціями

    ,

11 Березня, 2018

222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)

Ingredients

Квасоля - 250‑300 г

Буряк - 1 шт. середнього розміру

Капуста білокачанна - 300 г

Перець болгарський - 1 стручок

Морква - 1‑2 шт.

Петрушка - 1 корінь + зелень

Цибуля - 1‑2 шт.

Томатна паста - 1 ст. ложка або

Помідори свіжі - 2‑3 шт.

Олія - 3‑4 ст. ложки

Цукор - 1 ст. ложка

Вода - 2 л

Кріп - насіння + зелень

Хмелі-сунелі

Зелень петрушки

Directions

1Квасолю перебрати, вимити, замочити на 10‑12 годин.

2Варити квасолю до готовності в тій самій воді, в якій вона вимочувалася, доливаючи за необхідності у процесі варіння. У киплячий відвар додати насіння кропу, нашаткований буряк, моркву, коріння, посолити та варити до напівготовності буряка.

3Потім додати нашатковану соломкою капусту. Коли борщ знову закипить, покласти в нього цибулю, пасеровану на рослинній олії разом з томатною пастою або нарізаними свіжими помідорами.

4За 2‑3 хвилини до закінчення варіння заправити борщ розтертим часником, болгарським перцем, зеленню кропу або петрушки. Хмелі-сунелі додати за смаком. Знову довести до кипіння.

00:00