м'ясна страва
м'ясна страва

Буженина

  ,   

18 Серпня, 2017

1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день

Ingredients

Свинина - 0,7-1 кг м'якоті

Морква - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Часник - 4 зубчики

Аджика

Лавровий лист

Сіль

Перець духмяний горошком

Перець чорний горошком

Directions

1М'ясо вимити, обсушити, зрізати жили і жир. Обрізки покласти на дно товстостінного казанка.

23 зубчики часнику нарізати тонкими скибочками, нашпигувати м'ясо.

3Останній зубчик часнику пропустити через прес, змішати з аджикою, сіллю і свіжомеленим перцем. Натерти цією сумішшю м'ясо й укласти в казанок.

4Додати крупно нарізану моркву, цибулину та лавровий лист, влити воду, щоб вона покривала м'ясо наполовину. Помістити казанок в духовку, розігріту до 180°C, і готувати, поки на м'ясі не утворюється запечена скоринка (30-40 хвилин).

5Потім температуру зменшити, накрити казанок кришкою або фольгою і запікати м'ясо ще 1 годину. Перевірити готовність м'яса, проткнувши його ножем. При такому способі приготування буженина виходить дуже соковитою і ароматною.

00:00