Бузекка – cуп квасолевий з тельбухами

    

3 Листопада, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Тельбухи - 600 г

Квасоля біла (консервована у власному соку) - 200 г

Бекон - 150 г

Цибуля біла - 1 шт.

Морква - 1 шт.

Селера - 50 г

Масло вершкове - 30 г

Лимон - 1 шт.

Томатний соус «Пассата» - 100 мл

або томатна паста - 1 ст. ложка

Пармезан (тертий) - 50 г

Ягоди ялівцю (можжевельника) сушені - 3 шт.

Шавлія - 5 листочків

Гвоздика

Перець чорний мелений

Сіль

ДЛЯ ПРИКРАСИ

Петрушка - 1 гілочка

Directions

1Обдати лимон окропом.

2Нарізати тельбухи соломкою.

3Закип'ятити воду (2 л) у великій каструлі з антипригарним покриттям і додати дрібку солі.

4Помістити тельбухи і розрізаний навпіл лимон в каструлю з киплячою підсоленою водою.

5Варити тельбухи приблизно 1 годину, поки вони не стануть м'якими.

6Злити воду і видалити лимон.

7Почистити цибулю і моркву.

8Нарізати невеликими кубиками бекон, моркву, селеру і цибулю.

9Розтопити вершкове масло в сотейнику, додати бекон і обсмажувати його кілька хвилин.

10Покласти в сотейник з беконом овочі і пасерувати їх пару хвилин.

11Додати спеції (шавлію, ялівець, гвоздику) і продовжити готувати страву ще приблизно 10 хвилин на слабкому вогні.

12Помістити в сотейник з беконом, овочами і спеціями тельбухи і томатний соус (або розведену в 80 мл води томатну пасту), поперчити, посолити і влити невелику кількість води, щоб нутрощі були злегка покрита рідиною.

13Накрити кришкою і тушкувати ще приблизно 1 годину, періодично вливаючи гарячу воду.

14Зробити з квасолі (100 г) пюре за допомогою блендера.

15Додати до тельбухів квасолеве пюре разом з залишками цілої квасолі за 15 хвилин до зняття з вогню.

16Посипати готову страву тертим пармезаном і прикрасити гілочкою петрушки.

Страва з регіону Ломбардія

Для приготування можна використовувати не тільки консервовану у власному соку, а й суху квасолю (100 г). Її потрібно попередньо замочити в холодній воді приблизно на 12 годин, а потім відварити.

00:00