Булочка з морквою і зародками пшениці
Булочка з морквою і зародками пшениці

Булочка з морквою і зародками пшениці

    ,

17 Серпня, 2018

Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания

  • Yields: 12 шт.

Ingredients

Борошно пшеничне грубого помелу - 2 склянки

Зародки пшениці обсмажені - 1 склянка

Розпушувач - 1 ст. ложка

Сіль велика - 0,5 ч. ложки

Яйця - 2 шт.

Олія - 2 ст. ложки

Сік яблучний - 1 склянка

Концентрат яблучного соку без цукру - 0,5 склянки

Яблучне пюре без цукру - 1/3 склянки

Морква терта - 1 склянка (за бажання)

Родзинки золотисті - 0,5 склянки (за бажання)

Волоські горіхи подрібнені - 1/3 склянки (за бажання)

Олія або антипригарний кулінарний спрей

Directions

1Розігріти духовку до 180°C.

2Змішати в мисці борошно, зародки пшениці, розпушувач і сіль.

3У великій мисці збити міксером яйця, олію, яблучний сік і концентрат. Додати інші інгредієнти та перемішати.

4Викласти тісто в форми, оброблені кулінарним спреєм або змащені маслом, заповнивши їх приблизно на три чверті. Випікати в духовці 25‑30 хвилин. Готовність перевірити сірником або зубочисткою: увіткнути її в середину - вона має залишитися сухою.

5Після випічки залишити форми на 10 хвилин для охолодження.

Ця легка, соковита булочка стане ще смачнішою, якщо додати в неї терту моркву, золотисті родзинки та подрібнені волоські горіхи.

В 1 булочці міститься майже половина добової норми вітаміну Е. Крім того, вони багаті на вітамін А.

При діабеті. Загальна кількість вуглеводів - 34 г. Еквівалентно 2 порціям крохмалевмісних продуктів і 1 порції жирів. Без додавання цукру.

При обмеженні споживання натрію. Булочка містить менше натрію, ніж 2 скибочки хліба. Щоб ще більше знизити вміст натрію, можна не додавати в тісто сіль.

При вагітності. В 1 булочці міститься 28 мг кальцію, 50 мкг фолієвої кислоти та 2 мг заліза.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size1 шт.
Calories216 ккал
Sodium156 г
Potassium39 мг
Protein7,4 г
Cholesterol35 мг
Sugar0 г
Total Fat6,7 г
Saturated Fat0,88 г
Polyunsaturated Fat2,91 г
Monounsaturated Fat2,34 г
Trans Fat0,01 г
Total Carbohydrates34 г
Dietary Fiber4,5 г