Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания
Yields: 12 шт.
Ingredients
Борошно пшеничне грубого помелу - 2 склянки
Зародки пшениці обсмажені - 1 склянка
Розпушувач - 1 ст. ложка
Сіль велика - 0,5 ч. ложки
Яйця - 2 шт.
Олія - 2 ст. ложки
Сік яблучний - 1 склянка
Концентрат яблучного соку без цукру - 0,5 склянки
Яблучне пюре без цукру - 1/3 склянки
Морква терта - 1 склянка (за бажання)
Родзинки золотисті - 0,5 склянки (за бажання)
Волоські горіхи подрібнені - 1/3 склянки (за бажання)
Олія або антипригарний кулінарний спрей
Directions
1Розігріти духовку до 180°C.
2Змішати в мисці борошно, зародки пшениці, розпушувач і сіль.
3У великій мисці збити міксером яйця, олію, яблучний сік і концентрат. Додати інші інгредієнти та перемішати.
4Викласти тісто в форми, оброблені кулінарним спреєм або змащені маслом, заповнивши їх приблизно на три чверті. Випікати в духовці 25‑30 хвилин. Готовність перевірити сірником або зубочисткою: увіткнути її в середину - вона має залишитися сухою.
5Після випічки залишити форми на 10 хвилин для охолодження.
Ця легка, соковита булочка стане ще смачнішою, якщо додати в неї терту моркву, золотисті родзинки та подрібнені волоські горіхи.
В 1 булочці міститься майже половина добової норми вітаміну Е. Крім того, вони багаті на вітамін А.
При діабеті. Загальна кількість вуглеводів - 34 г. Еквівалентно 2 порціям крохмалевмісних продуктів і 1 порції жирів. Без додавання цукру.
При обмеженні споживання натрію. Булочка містить менше натрію, ніж 2 скибочки хліба. Щоб ще більше знизити вміст натрію, можна не додавати в тісто сіль.
При вагітності. В 1 булочці міститься 28 мг кальцію, 50 мкг фолієвої кислоти та 2 мг заліза.