Булочки ванільні з апельсиновою цедрою
16 Лютого, 2017
50 000 избранных рецептов для мультиварки
Ingredients
Борошно пшеничне - 500 г
Масло вершкове - 100 г
Цукор - 10 г
Дріжджі сухі - 20 г
Цукор ванільний - 10 г
Кондитерська суміш прянощів - 10 г
Молоко - 200 мл
Яйця - 1 шт.
Апельсин - 1 шт. (цедра)
Насіння кунжуту
Вода
Сіль
Directions
1Нагріти молоко і воду до 35-40°C, борошно просіяти через сито. Розмішати по 1 ст. ложці борошна та цукру з дріжджами та молоком. Накрити кришкою, поставити в тепле місце на 20 хвилин.
2Коли зійде опара, вилити її у велику миску, додати 120 мл теплої кип'яченої води, яйце та розтоплене на водяній бані масло, цукор, сіль, ванільний цукор, цедру апельсина, кондитерську суміш спецій. Замісити однорідне пружнє тісто. Покласти його в каструлю, змащену маслом, накрити харчовою плівкою та залишити в теплому місці на 30 хвилин, щоб тісто піднялося.
3Після того, як тісто збільшиться вдвічі, дістати його та розділити на 14 невеликих шматків. Скачати їх в кульки.
4Викласти кульки в чашу мультиварки, попередньо змащену маслом, потім кожну змастити вершковим маслом за допомогою кулінарного пензлика та посипати насінням кунжуту. Готувати в режимі «Випічка» 1 годину.
5Після сигналу залишити булочки на 20 хвилин в мультиварці.
6Викласти на блюдо готові булочки та покласти в чашу мультиварки другу порцію. Випікати аналогічно.