бульйон
бульйон

Бульйон м’ясний прозорий

    

6 Квітня, 2018

250 рецептов от простуды и гриппа (Еда, которая лечит)

Ingredients

М'ясо 1-го ґатунку (кострець або огузок) - 500 г

Морква - 1 шт.

Петрушка або селера - 1 корінь

Цибуля - 1 шт.

Вода - 1,5-2 л

Сіль

ДЛЯ ОСВІТЛЕННЯ:

М'ясо 3-го або 4-го ґатунку - 300 г

Яйця - 1 білок

Directions

1М'ясо промити, покласти в каструлю, залити холодною водою, накрити кришкою і поставити на вогонь. Коли вода закипить, зняти з поверхні піну.

2Через годину-півтори покласти коріння і цибулю.

3Для додання бульйону більшого аромату і золотистого забарвлення половину моркви, петрушки та цибулини підсмажити без олії (з одного боку) на розігрітій чавунній сковороді, потім покласти їх в бульйон, одночасно посолити його. Тривалість варіння прозорого бульйону - 2‑2,5 години.

4Готове м'ясо вийняти та використовувати для приготування другої страви.

5Після того як бульйон відстоїться, зняти зверху жир і процідити бульйон крізь густе сито або серветку.

БУЛЬОН МІЦНІШИЙ І АБСОЛЮТНО ПРОЗОРИЙ:

1ВІДТЯЖКА: М'ясо пропустити через м'ясорубку, покласти в окрему каструлю, додати білок, 1 склянку бульйону, перемішати і в такому вигляді залишити на 20‑30 хвилин.

2Потім відтяжку влити в гарячий бульйон, закрити кришкою, поставити на вогонь і при слабкому кипінні продовжувати варіння 30‑40 хвилин.

3Коли відтяжка згорнеться і осяде на дно, бульйон обережно процідити.

Дієта при застуді та грипі

00:00