Біфштекс із розмарином і оливковим майонезом

    

8 Серпня, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Prep: 55 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Яловичина - 2 біфштекси по 450 г, порізані завтовшки 3 см

Розмарин свіжий дрібно порізаний - 1 ст. ложка

Сіль кошерна або звичайна - 0,75 ч. ложки

Перець чорний свіжомелений - 0,5 ч. ложки

Олія оливкова - 1 ст. ложка

ДЛЯ ОЛИВКОВОГО МАЙОНЕЗУ:

Майонез - 0,5 склянки

Маслини Каламата (великі пурпурові) порізані - 2 ст. ложки

Кріп - 2 ст. ложки порізаної свіжої зелені

Часник - 1 зубчик

Directions

1Приготувати ОЛИВКОВИЙ МАЙОНЕЗ: змішати у невеликій мисці майонезу нарізані маслини та кріп і подрібнений часник; відкласти.

2У невеликій мисці поєднати розмарин, сіль та перець.

3Змастити обидві сторони біфштексів олією. Посипати розмариновою сумішшю, втираючи пальцями.

4Смажити біфштекси без кришки над середнім вогнем 10-13 хвилин для слабкої прожарки (medium rare) (145°F - 63°С) або 12-15 хвилин для середньої прожарки (medium) (160°F - 71°С), перевернувши один раз.

5Накрити біфштекси кришкою і дати настоятися 5 хвилин.

6За бажання посипати додатково розмарином.

7Нарізати біфштекси порційними шматками та подавати з оливковим майонезом.

Підготовка: 25 хвилин
Маринування: 30 хвилин
Смаження: 10 хвилин
Настоювання: 5 хвилин

00:00

Nutrition Facts

Serving Size170 г
Calories682 кал.
Sodium654 мг
Protein34 г
Cholesterol125 мг
Total Fat59 г
Saturated Fat18 г
Total Carbohydrates1 г