Варення бруснично-лимонне з гвоздикою і медом / Джем із брусниці

    

4 Вересня, 2017

162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)

50 000 избранных рецептов для мультиварки

Ingredients

ВАРІАНТ 1:

Брусниця - 2 кг

Цукор - 1 кг

Мед - 2 ст. ложки

Лимони - 1 шт.

Гвоздика - кілька бутонів

ВАРІАНТ 2:

Брусниця - 1 кг

Цукор - 600 г

Мед - 1 ст. ложка

Лимони - 0,5 шт.

Гвоздика - 3-4 бутони

Directions

1Ретельно промиту й обсушену брусницю засипати в чашу мультиварки. Зверху додати солодкий мед, розмелений зі шкіркою лимон, цукор, гвоздичні бутони, закрити кришку.

2ВАРІАНТ 1: Включити режим «Варка на пару» приблизно на 1 годину.

3ВАРІАНТ 2: Готувати варення на режимі «Тушкування» 1 годину. Після завершення режиму залишити джем / варення в мультиварці в режимі «Підігрів» ще на 2 години.

4Потім можна розлити варення по банках і закатати.

Для мультиварки Panasonic SR TMH18LTW:

  • в процесі варіння рекомендується знімати паровий клапан;
  • кількість варення має дорівнювати приблизно чверті від загального об'єму мультиварки;
  • варення під час готування необхідно перемішувати.
00:00