Варення з аличі
Варення з аличі

Варення з аличі

  

25 Квітня, 2018

Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)

Ingredients

Алича - 1 кг

Цукор - 1,4 кг

Вода - 3 склянки

Directions

1Ретельно вимиті плоди опустити на 2‑3 хвилини в нагріту до 80°C воду, потім одразу охолодити холодною водою та наколоти загостреним сірником в 2‑3 місцях.

2Підготовлену аличу покласти в каструлю і залити киплячим сиропом, використовуючи дві третини сиропу. Поставити на кілька годин у холодне місце.

3Потім на слабкому вогні підігріти аличу до 90°C, витримати ще 5 хвилин і знову відставити в холодне місце.

4Через 8‑10 годин додати решту сиропу, довести до кипіння, знову залишити на 8 годин.

5Після цього варити до готовності.

00:00