Варення яблучне швидке

    

17 Квітня, 2018

Яблоки и груши. Лучшие рецепты домашних заготовок

Ingredients

Яблука - 1 кг

Цукор - 1‑1,2 кг

Вода - 1 склянка

Ванілін

Апельсини або лимони - терта цедра

Лимонна кислота (для некислих яблук)

Directions

1Яблука нарізати дольками товщиною не більше 2 см, бланшувати 5‑8 хвилин, охолодити, одразу помістивши їх під струмінь холодної води.

2СИРОП: У киплячій воді розчинити цукор.

3Підготовлені дольки яблук залити сиропом, варити варення на слабкому вогні до готовності. В кінці приготування додати за смаком ванілін, лимонну або апельсинову цедру. Якщо яблука не кислі, можна додати трохи лимонної кислоти.

4Гаряче варення розкласти по банках, закрити поліетиленовими кришками та зберігати на холоді.

00:00