смажені гарбузові скибочки з томатним соусом
смажені гарбузові скибочки з томатним соусом

Гарбуз – смажені скибочки з томатним соусом

    ,

29 Квітня, 2018

222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)

Ingredients

Гарбуз - 1 кг

Олія для смаження

Борошно - 80 г

Паприка мелена - 1 ч. ложка

Перець чилі або червоний гострий мелений - 0,5 ч. ложки

Коріандр - 1/3 ч. ложки насіння

Сіль

ДЛЯ ТОМАТНОГО СОУСУ:

Помідори - 4-5 шт.

Олія оливкова або рослинна - 2 ст. ложки

Часник - 1 зубчик

Зелень кінзи або петрушки

Цукор

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Гарбуз вимити, очистити від шкірки та нарізати скибочками завтовшки близько 1 см.

2У посуді перемішати борошно, паприку, мелений червоний гострий перець, насіння коріандру (розчавити плоскою стороною широкого ножа) та сіль. Скибочки гарбуза злегка посолити, обваляти в борошняній суміші та залишити на 5‑10 хвилин.

3Прибрати з гарбуза зайве борошно. У сковороді розігріти олію, покласти гарбуз і обсмажувати на малому вогні, з усіх боків 5‑7 хвилин до золотистої скоринки. Готовність гарбуза перевіряється виделкою або загостреною дерев'яною паличкою: гарбуз має бути м'яким.

ТОМАТНИЙ СОУС:

1Помідори нарізати маленькими кубиками. Зелень вимити, обсушити і нарізати. Часник очистити і дрібно нарізати.

2У сковороді розігріти 1 ст. ложку оливкової або рослинної олії і покласти помідори. Трохи посолити і поперчити свіжомеленим перцем. Довести соус до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати 10‑15 хвилин.

3В кінці приготування додати дрібку солі і цукру за смаком, рубану зелень кінзи або петрушки та подрібнений зубчик часнику.

4Соус перемішати і зняти з вогню (через сито протирати не обов'язково).

5На тарілку покласти трохи томатного соусу, а зверху - скибочки смаженого гарбуза.

00:00