1Качан капусти очистити, вирізати качан, опустити в окріп і варити 10-20 хвилин. Після цього викласти на сито, дати стекти воді, розібрати на окремі листки, які розкласти на столі. Стебла листя відбити або зрізати ножем.
2На підготовлені листки капусти покласти овочевий фарш (змішати натерту моркву, дрібно нарізану цибулю, порубаний помідор і зелень) і загорнути його в листя, надаючи голубцям довгасту форму.
3Голубці обсмажити на сковороді з маслом, скласти в неглибоку каструлю, додати сметану, томатну пасту, накрити каструлю кришкою і поставити тушкувати на слабкий вогонь або в гарячу духовку на 30-40 хвилин. Під час тушкування голубці треба кілька разів поливати соусом.
4Готові голубці подають з цим самим соусом.
Дієта при пієлонефриті, гломерулонефриті, оксалатних каменях, нирковій недостатності, гострому циститі