Джем абрикосовий

  

18 Жовтня, 2016

Абрикосы и сливы. Лучшие рецепты домашних заготовок

Ingredients

Абрикоси - 1,3 кг

Цукор - 1,1 кг

Вода - 360 г

Directions

1СИРОП: 40 г цукру розчинити в киплячій воді.

2Абрикоси розрізати по борозенці і видалити кісточки. Половинки залити сиропом і варити 10-20 хвилин.

3Абрикоси протерти, всипати цукор, що залишився.

4Варити джем 30 хвилин, поступово посилюючи вогонь і безперервно помішуючи масу дерев'яною лопаткою. Час від часу знімати піну. Визначення готовності: якщо крапля на тарілці не розтікається, можна знімати з вогню.

5Готовий джем гарячим розкласти в сухі стерилізовані банки, закупорити бляшаними кришками і залишити для охолодження при кімнатній температурі, не перегортаючи.

00:00