долма
долма

Долма (з яловичиною)

    

8 Серпня, 2018

172 рецепта лучших блюд без глютена (Еда, которая лечит)

Ingredients

Виноградне листя - 400 г

Рис - 1 склянка

Яловичина - 500 г фаршу

Яйця - 1 шт.

Бульйон м'ясний - 1 л

Сметана - 200 г

Перець чорний мелений

Сіль (за потреби)

Directions

1Перебрати мариноване або свіжі виноградне листя, промити спочатку під гарячою водою, а потім під холодною. Листя відкинути на друшляк, щоб стекла вода.

2Рис промити, залити холодною водою і довести до кипіння, варити до напівготовності. Потім промити, дати стекти воді.

3Рис змішати з яловичим фаршем, вбити яйце, поперчити та добре перемішати (фарш солити не рекомендується, якщо листя мариновані, а при використанні свіжого виноградного листя фарш можна посолити). На середину кожного листочка покласти фарш і акуратно згорнути долму.

4Викласти згорнуте листя щільними рядами в глибоку сковороду з товстим дном. Влити бульйон, щоб він повністю покривав долму. Зверху розкласти залишки виноградного листя і закрити кришкою. Довести до кипіння і тушкувати на повільному вогні до готовності близько 30 хвилин.

5Страву подавати гарячою зі сметаною.

Дієта безглютенова

00:00