Еклери закусочні

  ,   ,

9 Червня, 2018

1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 1 склянка

Яйця - 4 шт.

Масло вершкове - 70 г

Вода - 1 ст. ложка

Сіль - 1/3 ч. ложки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Сир плавлений м'який - 250 г

Паштет печінковий - 100 г

Майонез або сметана (за потреби)

ДЛЯ ПРИКРАШАННЯ:

Зелень

Сир тертий

Directions

1ТІСТО: У невелику каструльку влити воду, покласти масло, сіль, довести до кипіння. Зменшити вогонь, поступово всипати просіяне борошно, інтенсивно перемішуючи дерев'яною лопаткою, варити 1‑2 хвилини. Заварне тісто охолодити до 30‑40°C. Ретельно перемішуючи, ввести по одному яйця.

2Тісто покласти в кондитерський мішок і відсадити порціями на злегка змащене маслом деко. Можна викладати і ложкою у вигляді смужок довжиною 10‑15 см і шириною 2‑3 см.

3Випікати еклери 30‑35 хвилин при 190‑200°C. Наприкінці випікання духовку вимкнути і відкрити дверцята, дати еклерам злегка охолонути.

4НАЧИНКА: Змішати плавлений сир з печінковим паштетом.

5Наповнити еклери начинкою за допомогою кондитерського шприця. Якщо начинка надто густа, розвести її сметаною або майонезом. Зверху посипати еклери тертим сиром.

6Поставити в духовку або мікрохвильову піч, щоб сир розплавився, потім посипати рубаною зеленню.

00:00