Еклери лимонні

    

21 Лютого, 2018

16 рецептів Юлії Висоцької. Десерти (Домашня колекція СТБ)

  • Cook: 1 hr 10 mins
  • Yields: 10 порцій

Ingredients

Борошно - 150 г

Масло вершкове - 100 г

Яйця - 3 шт.

Вода - 180 мл

Цукор - 1 щіпка

Сіль морська - 1 щіпка

ДЛЯ КРЕМУ:

Лимони - 2 шт.

Масло вершкове - 175 г

Цукор - 125 г

Яйця - 5 жовтків

ДЛЯ КАРАМЕЛІ:

Лимони - 2 шт.

Цукор - 150 г

Вода - 1 склянка

Directions

ТІСТО:

1Борошно просіяти через сито два рази; при другому просіюванні додати по щіпці солі та цукру.

2Розтопити 85 г вершкового масла в 180 мл гарячої води, всипати просіяне борошно і вимішати до однорідності.

3Яйця злегка збити та ввести невеликими порціями до борошна з маслом, безперервно вимішуючи, доки тісто не стане гладким і блискучим.

4Змастити деко вершковим маслом і, формуючи тістечка, викладати тісто столовою ложкою, попередньо опускаючи її в холодну воду, щоб тісто до неї не прилипало.

5Випікати еклери 15 хвилин в розігрітій до 180°С духовці, потім зменшити температуру до 150°С і випікати ще 10 хвилин.

КРЕМ:

1Цедру 2 лимонів натерти на дрібній тертці, віджати з них сік.

2Розтерти вершкове масло кімнатної температури з цукром, по одному ввести жовтки, додати цедру та сік лимонів, вимішати.

3Прогрівати крем на водяній бані, безперервно перемішуючи його, щоб жовтки не згорнулися.

4Коли крем загусне, протерти його через сито.

КАРАМЕЛЬ:

1З двох лимонів, що залишилися, ножем для чищення овочів зняти цедру довгими тонкими смужками.

2Всипати в глибоку сковороду цукор, змочити його водою і поставити на вогонь. Коли цукор розчиниться, додати нарізану лимонну цедру і продовжувати прогрівати на невеликому вогні, доки карамель не загусне.

ЕКЛЕРИ:

1Надрізати еклери збоку, начинити їх кремом і прикрасити карамеллю.

00:00