Желе м'ясне
Желе м'ясне

Желе м’ясне

  

7 Серпня, 2018

Энциклопедия русской и европейской кухни

  • Yields: 500 г

Ingredients

Кістки м'ясні або птиці - 500 г

Желатин - 20 г

Селера - 10 г

Морква - 25 г

Петрушка - 10 г

Цибуля ріпчаста - 20 г

Оцет 9% - 10 г

Яйця - 0,2 білка

Лавровий лист - 0,3 г

Перець - 0,3 г

Сіль - 10 г

Directions

1Желатин замочити в холодній воді.

2Коли желатин набухне, eгo віджати і покласти в гарячий м'ясний бульйон, проціджений через серветку.

3ВІДТЯЖКА З ЯЄЧНОГО БЕЛКА: Яєчні білки, злегка збити вінчиком, додати холодний бульйон і розмішати.

4Після розчинення желатину в бульйон поступово влити частину відтяжки та оцет і довести до кипіння. Потім ввести решту відтяжки і варити при слабкому кипінні 20‑30 хвилин.

5Після желе акуратно процідити. Оцет в м'ясне желе вводити не обов'язково.

6Желе використовується для заливки риби, м'яса, птиці, а також як гарнір до холодних страв.

7Желе можна зберігати при температурі 5‑8°С.

00:00