Закуска з козячого сиру з соусом песто
випічка, закуски духовка, мікрохвильова піч
16 Серпня, 2018
17 рецептів Юлії Висоцької. Страви з молочних продуктів (Домашня колекція СТБ)
Ingredients
Тісто бездріжджове заморожене - 1 пласт
Сир козячий м'який - 150 г
Пармезан - 25 г / 1 ст. ложка тертого
Яйця - 1 сирий жовток
ДЛЯ СОУСУ ПЕСТО:
Базилік свіжий - 1 пучок
Волоські горіхи - 3 шт. / 6 половинок
Часник - 1 зубчик
Пармезан - 50 г / 2 ст. ложки тертого
Олія оливкова - 3‑4 ст. ложки
Сіль морська - 1 щіпка
Directions
1Духовку попередньо розігріти до 180°С.
2Часник почистити. Весь пармезан натерти на дрібній тертці.
СОУС ПЕСТО:
1Горіхи розтерти у ступці або подрібнити в блендері, додати часник, листя базиліку, оливкову олію, дрібку солі та розтирати або збивати все разом, доки не вийде однорідний соус.
2Додати 2 ст. ложки пармезану і трошечки, буквально ложку холодної кип'яченої води. Перемішати.
ЗАКУСКА:
1Тісто тонко розкачати та розрізати на 4 смуги шириною 10 см.
2Козячий сир розрізати на 4 частини.
3Викласти на тісто шматочок сиру, зверху 1 ч. ложку песто та згорнути тісто у конверт. Змастити жовтком і присипати пармезаном (варіант: перемішати 1 ст. ложку пармезану з жовтком і змастити цією сумішшю).
4Укласти на деко і випікати в розігрітій духовці 20‑30 хвилин. Можна випікати в мікрохвильовці, виставивши режим для випічки.