Закуска з козячого сиру з соусом песто
Закуска з козячого сиру з соусом песто

Закуска з козячого сиру з соусом песто

  ,   ,

16 Серпня, 2018

17 рецептів Юлії Висоцької. Страви з молочних продуктів (Домашня колекція СТБ)

Ingredients

Тісто бездріжджове заморожене - 1 пласт

Сир козячий м'який - 150 г

Пармезан - 25 г / 1 ст. ложка тертого

Яйця - 1 сирий жовток

ДЛЯ СОУСУ ПЕСТО:

Базилік свіжий - 1 пучок

Волоські горіхи - 3 шт. / 6 половинок

Часник - 1 зубчик

Пармезан - 50 г / 2 ст. ложки тертого

Олія оливкова - 3‑4 ст. ложки

Сіль морська - 1 щіпка

Directions

1Духовку попередньо розігріти до 180°С.

2Часник почистити. Весь пармезан натерти на дрібній тертці.

СОУС ПЕСТО:

1Горіхи розтерти у ступці або подрібнити в блендері, додати часник, листя базиліку, оливкову олію, дрібку солі та розтирати або збивати все разом, доки не вийде однорідний соус.

2Додати 2 ст. ложки пармезану і трошечки, буквально ложку холодної кип'яченої води. Перемішати.

ЗАКУСКА:

1Тісто тонко розкачати та розрізати на 4 смуги шириною 10 см.

2Козячий сир розрізати на 4 частини.

3Викласти на тісто шматочок сиру, зверху 1 ч. ложку песто та згорнути тісто у конверт. Змастити жовтком і присипати пармезаном (варіант: перемішати 1 ст. ложку пармезану з жовтком і змастити цією сумішшю).

4Укласти на деко і випікати в розігрітій духовці 20‑30 хвилин. Можна випікати в мікрохвильовці, виставивши режим для випічки.

00:00